گزارش جانبدارانه سازمان ملل پرونده کهنهای را دوباره در برابر افکار عمومی باز کرد که ترکیه و رژیم صهیونیستی هر دو بازندههای این بازی بودند، جنایتی که اسرائیل مرتکب شد و ترکیه از آن گذشت.
به گزارش مانیتورینگ فارس، تنش در روابط آنکارا-تلآویو دوباره پس از گزارش یک طرفه سازمان ملل درباره حادثهای که در آن 9 فعال صلح ترکیهای به ضرب گلوله کماندوهای رژیم صهیونیستی در آبهای بینالمللی کشته شدند، بالا گرفت.
سازمان ملل در گزارشی که روز پنجشنبه هفته گذشته منتشر کرد، کشتار 9 تبعه ترکیه و محاصره نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی را اقدامی قانونی برشمرد.
سازمان ملل در این گزارش تنها به این نکته اکتفا کرده که اقدام سربازان اسرائیلی اقدامی غیرمعقول بوده در عین حال اعلام کرده که این اقدام در محاصره غزه امری قانونی است.
این گزارش در حالی پس از 15 ماه منتشر می شود که ترکیه امیدوار بود با عذرخواهی اسرائیل روابط خدشه دار شده دو طرف دوباره احیا شود و از سوی دیگر تلآویو نیز احساس می کرد که این ماجرا به بوته فراموشی سپرده شده است و همزمان با تحولات سوریه فرصت مناسبی برای احیا رابطهاش با آنکارا فراهم شده است.
اما صدور این گزارش تمام محاسبات دیپلماتهای صهیونیست و ترک را برهم زد و اوضاع را پیچیده تر کرد با این وجود واکنشهای پس از صدور این گزارش چند سؤال را به ذهن متبادر میکند که درک این گزارش را برای مخاطبان سخت می سازد.
اول اینکه سازمان ملل چگونه و بر اساس کدام قوانین بین المللی اقدام اسرائیل را در کشتار فعالان صلح در آبهای بینالمللی را قانونی توصیف میکند.
این در حالی است که براساس قوانین بین المللی حمله به هر شناوری در آبهای بینالمللی برای دولت مهاجم مسئولیت ایجاد میکند و عرفهای بینالمللی تاکید دارند که حمله به چنین شناوری تجاوز به حاکمیت کشور مربوط است و کشتی همواره جزو خاک سرزمین صاحب پرچم به حساب میآید.
اما سازمان ملل بر اساس این ادله که کشتی مرمره - یکی از کشتیهای کاروان آزادی که متعلق به ترکیه بود- قصد تهدید آنچه که آبهای سرزمینی اسرائیل می نامد را داشته و مقصر این ماجرا است ولی در مجامع حقوقی مستقل چنین استدلالی مورد قبول نخواهد بود.
نکته دیگر واکنش ترکیه به اقدام رژیم صهیونیستی است، اینگونه به نظر می رسد که رفتار کج دار و مریزی در قبال کشتار شهروندان خود دارد.
دولت آنکارا که در هفتههای گذشته به بهانه حمله تروریستی "پ.ک.ک" از زمین و هوا شمال عراق را هدف قرار می دهد و هیچ ابایی ندارد که با جنگندههای خود حریم هوایی عراق را درنوردد و در برخی مواقع مناطق مسکونی را بمباران کند اما در قبال رژیم صهیونیستی تنها به جنگ لفظی ادامه میدهد و برای کشتار 9 نفر از شهروندان خود ارزشی به غیر از عذرخواهی این رژیم قائل نیست.
آنکارا نگران است که قطع رابطه با تلآویو برای این کشور گران تمام شود و از این رو در قبال خون 9 فعال صلح خود سکوت کرده و هر روز امید دارد با عذرخواهی اسرائیل ماجرا تمام شود. این در حالی است که ترکیه بخاطر اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از آنکارا در بین ملت های آزاد و حامی مقاومت کسب وجهه کرد و در محور مقاومت جای گرفت حال نیز اگر این ماجرا تا قطع روابط با رژیم صهیونیستی پیش نرود، ترکیه در مقابل گروههای مقاومت که فریاد آزادی سر می دهند، جایگاهی نخواهد داشت.
در پایان باید تصریح کرد: نتیجه این بازی تاکنون باخت- باخت بوده و تنها برنده این ماراتن سیاسی شهدای راه آزادی قدس و ملتهای مسلمان ترکیه و فلسطین بودهاند که فراسوی تعارفهای دیپلماتیک برای دنبال کردن آرمان خود جان خود را تقدیم راه اسلام و قبله اول مسلمین کردهاند.
انتهای پیام/ق
نظرات شما: نظر