آشفتگی جبهه اصلاحات برای ورود به انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی که هر روز و هر ماه بیشتر به چشم میآید، حاکی از چند دستگی و تعارضات و منازعات داخلی این جبهه سیاسی است.
علی رضائی | مشارکت فعال، مشارکت مشروط و تحریم انتخابات از جمله گزینه هایی بود که تا چند ماه پیش در جلسات مختلف اصلاحطلبان با دیدگاههای کاملاً متضاد مطرح میشد و آنان را گرفتار دعواهای داخلی کرده بود، اما اکنون با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات، درگیریهای داخلی اصلاحات به حدی رسیده که برخی از آنان مجبور به دو رویی و سر تکان دادنهای نمایشی در جلسات رسمی شدهاند.
نمایش اصلاحات در حالت خوف و رجاء
سرگردانی انتخاباتی اصلاحطلبان در شرایط فعلی به حدی رسیده است که طی روزهای اخیر چندین بار تناقض کلامی از سوی برخی از سردمداران آنها درباره آمدن یا نیامدن در انتخابات مشاهده شد، آنگونه که در جایی گفتند قطعاً در انتخابات شرکت خواهیم کرد و در جای دیگر گفتند که ما قادر به حضور در انتخابات نیستیم.
این القائات از سوی افراد شاخص در جبهه اصلاحات البته میتواند نمایشی ساختگی برای ایجاد سرگردانی در میان حامیان و نیز تاکتیک هایی برای توجیه هر نتیجهای در انتخابات باشد؛ سرگردانی حامیان از آن جهت که عدهای در تحلیلهای خود به رأی ندادن برسند و با تحریم انتخابات، سطح مشارکت را پایین آورند و بر ادعای اصلاحطلبان مبنی بر نقش آفرین بودنشان بیفزایند و عدهای دیگر برای رأی دادن آماده شوند و در این مسیر ابعاد قانون گرایی و به اصطلاح خویشتنداری اصلاحات تاریک نماند. نمایش اصلاحات برای توجیه نتیجه انتخابات نیز به گونهای است که آنان از هم اکنون در یک حالت خوف و رجاء به سر میبرند و سعی دارند با تحلیلها و اظهارات متناقض هرگونه نتیجهای در انتخابات را توجیه کنند؛ توجیهاتی که البته بیشتر، شکستهای آنان در آینده را در برمی گیرد و میتوانند بعد از شکست مدعی باشند که حامیان اصلاحات بنابر خواسته ما، انتخابات را تحریم کرده بودند.
اقلیت رادیکال و دیکتاتور
در بدنه اصلاحات
اما دوگانگی و تشتت آرا در جبهه اصلاحات که هم اکنون شدت گرفته است، از مسائل دیگری هم نشأت میگیرد. اگر نگاهی به اخبار و اطلاعات جدید در میان اصلاحطلبان بیندازیم از این سرمنشأ آگاه خواهیم شد. بیانیه 39 نفر از محکومان فتنه 88 درباره انتخابات آتی مجلس که در بخشی از آن آورده اند:«بنابر وظیفه اخلاقی و اعتقادی خود اعلام میکنیم امروز گرم کردن تنور این انتخابات به هر شکل و بای نحو کان، کمک به استبداد و در تقابل با تحقق دموکراسی و تضمین حقوق بشر در کشور عزیزمان ایران است» و نیز بیانیه جبهه مشارکت که در جمع بندی خود به این نتیجه رسیده است که نباید در انتخابات آتی مجلس شرکت کرد، نشانگر آن است که یک اقلیت رادیکال و دیکتاتور و قائل به خفقان و استبداد در بدنه اصلاحات شکل گرفته است که عمدتا اعضای آن را افرادی از احزاب منحله مشارکت و مجاهدین تشکیل دادهاند.
حضور انفرادی برخی اصلاحطلبان در انتخابات
این طیف اقلیت در اصلاحات که خود را بازنده هر انتخاباتی میداند و زاویه شدیدی با جمهوری اسلامی پیدا کرده است، مدام سعی دارد دیگر اصلاحطلبان را نیز به آتش گناه خود بسوزاند و با القای اینکه حضور در انتخابات به هر نحوی سبک کردن اصلاحات است، آرزوی حضور حداقلی مردم در انتخابات مجلس را در خیال باطل خود میپرورانند.
بر این اساس در جلسات محفلی خود به هر تحلیل سبک و خبر کذبی متوسل میشوند تا تمامی همقطاران خود را به حضور نیافتن در انتخابات راضی کنند. این عده که سازهای متفاوت با اکثریت اصلاحطلبان را کوک میکنند و مینوازند، به هیچ ترتیب حاضر به پذیرفتن نظرات دیگران نیستند و با استدلالهای غیرمنطقی قصد دارند دیگران را تحت تاثیر نظرات خود قرار دهند.
اما در مقابل این عده گروهی از اصلاحطلبان قرار دارند که برای جلوگیری از حذف اصلاحات معتقد به حضور در انتخابات هستند. این عده اگرچه در جلسات با طیف دیکتاتور برآمده از مشارکت و مجاهدین، ظاهر خود را همرنگ آنان نشان میدهند تا از اصرارهای چندساعته آنان خلاصی یابند، اما در خارج از جلسات در حال آماده کردن خود جهت حضور انفرادی در انتخابات هستند؛ انفرادی از آن جهت که اولاً خود را در افکار عمومی در مرز میانی مستقل و اصلاحات نشان دهند و شانس پیروزی خود را بالا ببرند و ثانیاً خود را از تیررس قوانین تشکیلاتی درون جبهه اصلاحات خارج کنند.
نظرات شما: نظر